Υλικά
Υλικά για 15 pancakes
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
380 ml γάλα
2 αυγά
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. ζάχαρη
60 ml λιωμένο βούτυρο
1 βάζο μαρμελάδα της αρεσκείας σας
φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας
βούτυρο ή ηλιέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη. Χτυπήστε σε άλλο μπολ το γάλα με τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο.
Ενώστε τα δύο μίγματα και αφήστε το τελικό μείγμα να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.
Βάλτε στην εστία ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και αλείψτε το με λίγο βούτυρο ή ηλιέλαιο.
Ρίξε λίγο από το μείγμα, αφήστε το για 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια και να ψηθεί περιμετρικά, και μετά γυρίστε το να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Με τον ίδιο τρόπο φτιάξτε και τα υπόλοιπα πάνκεϊκ.
Αλείψτε τα με μαρμελάδα και σερβίρετέ τα με ψιλοκομμένα φρούτα της αρεσκείας σας.
Tip
Παραλείψτε τη ζάχαρη, αλατίστε το μείγμα ελαφρά και φτιάξτε αλμυρά πάνκεϊκ, που θα σερβίρετε με αλλαντικά και τυριά.