Υλικά
φλούδα από ένα καρπούζι
700 ml χυμό από το καρπούζι
80 γρ. μαυροδάφνη, γλυκιά
300 γρ. Ζάχαρη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το εξωτερικό της φλούδας και τα κόβουμε κύβους μεγάλους ή ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τα βράζουμε σε νερό για 20 λεπτά, τα βγάζουμε, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και μόλις κρυώσουν τα βάζουμε για μία μέρα στη συντήρηση μαζί με το σουρωτήρι και ένα σκεύος από κάτω (γιατί θα κατεβάσει και άλλα υγρά).
Την άλλη μέρα βάζουμε το χυμό από το καρπούζι και τους κύβους μας που έχουν στραγγίξει καλά να βράσουν και προσθέτουμε και 300 γρ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε πού και πού σε μέτρια φωτιά.
Για 2 ώρες τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά και ενδέχεται να συμπληρώσουμε λίγο νερό. Το καρπούζι είναι έτοιμο, δεν είναι ανάγκη να γίνει πολύ μαλακό.
Όταν σβήσουμε τη φωτιά, τότε ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να κρυώσει προτού το βάλουμε στο βάζο.