Follow us

Τούρτα Αμυγδάλου

ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Υλικά

Για το παντεσπάνι

300 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

350 γρ. ζάχαρη

180 γρ. βούτυρο

6 αβγά

250 ml γάλα

3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια σκόνη

Για την κρέμα

500 γρ. μασκαρπόνε

250 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με 35% λιπαρά

150 γρ. ζάχαρη

Για το σιρόπι

250 γρ. ζάχαρη

250 ml νερό

4-5 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό

ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το γαρνίρισμα

500 γρ. φράουλες

1,5 λίτρο κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με 35% λιπαρά για τη σαντιγί

200 γρ. αμύγδαλα φιλέ ψημένα

Εκτέλεση

Ετοιμάστε το παντεσπάνι: Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και ρίξτε μετά τα αβγά, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλεύρι.

Μοιράστε το μείγμα σε 2 στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 24 εκατοστά και ψήστε στους 175°C για 25'. Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει και κόψτε το καθένα οριζόντια σε 2 φέτες.

Ετοιμάστε το σιρόπι: Βράστε για 3 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, τα κλωναράκια του βασιλικού και το ξύσμα του λεμονιού.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και διατηρήστε τη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.

Χτυπήστε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος.

Σιροπιάστε τη μία φέτα παντεσπάνι και απλώστε το 1/3 της ποσότητας από το μείγμα του μασκαρπόνε.

Βάλτε ψιλοκομμένες φράουλες και σκεπάστε με μια φέτα παντεσπάνι.

Επαναλάβετε άλλες δύο φορές και σιροπιάστε την τελευταία φέτα από το παντεσπάνι.

Απλώστε με κορνέ τη σαντιγί σε όλη την επιφάνεια της τούρτας και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα φιλέ και τις υπόλοιπες φράουλες.

Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν τη σερβίρετε.

Tip

Το μασκαρπόνε θέλει χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, για να μην κόψει.

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.