Υλικά
Για το παντεσπάνι
300 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
350 γρ. ζάχαρη
180 γρ. βούτυρο
6 αβγά
250 ml γάλα
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια σκόνη
Για την κρέμα
500 γρ. μασκαρπόνε
250 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με 35% λιπαρά
150 γρ. ζάχαρη
Για το σιρόπι
250 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό
4-5 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το γαρνίρισμα
500 γρ. φράουλες
1,5 λίτρο κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με 35% λιπαρά για τη σαντιγί
200 γρ. αμύγδαλα φιλέ ψημένα
Εκτέλεση
Ετοιμάστε το παντεσπάνι: Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και ρίξτε μετά τα αβγά, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλεύρι.
Μοιράστε το μείγμα σε 2 στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 24 εκατοστά και ψήστε στους 175°C για 25'. Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει και κόψτε το καθένα οριζόντια σε 2 φέτες.
Ετοιμάστε το σιρόπι: Βράστε για 3 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, τα κλωναράκια του βασιλικού και το ξύσμα του λεμονιού.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και διατηρήστε τη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
Χτυπήστε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος.
Σιροπιάστε τη μία φέτα παντεσπάνι και απλώστε το 1/3 της ποσότητας από το μείγμα του μασκαρπόνε.
Βάλτε ψιλοκομμένες φράουλες και σκεπάστε με μια φέτα παντεσπάνι.
Επαναλάβετε άλλες δύο φορές και σιροπιάστε την τελευταία φέτα από το παντεσπάνι.
Απλώστε με κορνέ τη σαντιγί σε όλη την επιφάνεια της τούρτας και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα φιλέ και τις υπόλοιπες φράουλες.
Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν τη σερβίρετε.
Tip
Το μασκαρπόνε θέλει χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, για να μην κόψει.