Υλικά
Υλικά για μια φόρμα με διάμετρο 24 εκ.
Για τη βάση
300 γρ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας τριμμένα
100 γρ. φουντούκια ψημένα και τριμμένα
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
4 κρόκους αβγού
100 γρ. ζάχαρη
100 ml δυνατό εσπρέσο
6 φύλλα ζελατίνης των 2 γρ. το καθένα
750 γρ. κρέμα γάλακτος
600 γρ. τυρί κρέμα
Για το γαρνίρισμα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. κακάο
50 γρ. ζάχαρη
Για τα καραμελωμένα φουντούκια
100 γρ. φουντούκια
100 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη βάση, ανακατέψτε σε ένα μπολ τα μπισκότα με το βούτυρο και τα φουντούκια.
Απλώστε τα σε μια φόρμα για κέικ με έλασμα.
Για τη γέμιση, χτυπήστε σε μπεν μαρί τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά ρίξτε τον καφέ, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Διαλύστε τα σε 4-5 κουταλιές βραστό νερό και ανακατέψτε τα με το μείγμα των κρόκων.
Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, ενώστε τα με το μείγμα των κρόκων και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα όπου έχετε απλώσει τα μπισκότα και αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για λίγες ώρες.
Για τα καραμελωμένα φουντούκια, βάλτε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη και όταν λιώσει και αποκτήσει χρώμα καραμέλας ρίξτε τα φουντούκια.
Αφήστε για λίγα λεπτά, αδειάστε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και αφήστε το να κρυώσει. Μετά θρυμματίστε τα καραμελωμένα φουντούκια.
Για το γαρνίρισμα, χτυπήστε την κρέμα με τη ζάχαρη και το κακάο, απλώστε τη στην επιφάνεια της τούρτας και πασπαλίστε με τα τριμμένα φουντούκια.
Tip
Για πετυχημένες κρέμες ή σαντιγί στα γλυκά, χρησιμοποιούμε πάντα κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά.