Υλικά
Υλικά για δύο στρογγυλές φόρμες 20 εκ. περίπου
300 γρ. φαρίνα
150 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
250 γρ. γιαούρτι
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια σκόνη
3 κ.γλ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για την κρέμα
600 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. ζάχαρη
750 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν, και μετά ρίξτε ένα ένα τα αβγά.
Προσθέστε το γιαούρτι και τη βανίλια.
Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Ανακατέψτε για 1'-2' σε χαμηλή ταχύτητα, για να ενωθούν τα υλικά.
Καλύψτε το εσωτερικό από 2 φόρμες του κέικ με αντικολλητικό χαρτί και αδειάστε το μείγμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40'.
Βγάλτε τα κέικ από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Χωρίστε μετά κάθε κέικ οριζόντια σε δύο φέτες.
Αφήστε το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και χτυπήστε το με τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα βελούδινο και γυαλιστερό μείγμα.
Απλώστε λίγο από το μείγμα στη μία φέτα του κέικ, σκεπάστε με την άλλη φέτα και απλώστε όσο περίσσεψε στην επιφάνεια και στα πλαϊνά του κέικ.
Διατηρήστε τα κέικ στο ψυγείο.
Τip
Ανάλογα με την ποιότητά του, ίσως χρειαστείτε ακόμα και τη
διπλάσια ποσότητα χρώματος για να πετύχετε το λαμπερό κόκκινο χρώμα στο κέικ.