Υλικά
Yλικά για 60 κουραμπιέδες
650 γρ. μαλακό αλεύρι
250 γρ. φρέσκο πρόβειο βούτυρο
250 γρ. αγελαδινό βούτυρο
200 γρ. ψημένη και ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα
200 γρ. άχνη ζάχαρη
2 κρόκους
2 κουτ. σούπας μπράντι
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο ροδόνερο
400 γρ. άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ τα δύο είδη βουτύρου με την άχνη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
Ρίξτε τους κρόκους και το μπράντι και μετά ρίξτε το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα και το μπέικιν.
Ζυμώστε με απαλές κινήσεις και, αν το μείγμα είναι υγρό, προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα.
Πλάστε τους κουραμπιέδες, βάλτε τους στο ταψί και ψήστε τους σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.
Μόλις τους βγάλετε από τον φούρνο, ραντίστε τους με ροδόνερο, πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη, αφήστε τους να κρυώσουν και πασπαλίστε τους ξανά με άχνη ζάχαρη.
Tip
Αφήστε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ώστε να γίνει πιο αφράτο όταν το χτυπήσετε.