Υλικά
Υλικά για ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 20 εκ.
Για το κέικ
250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. λευκή σοκολάτα
12 ξερά βερίκοκα
10 χουρμάδες
250 γρ. αμυγδαλόψιχα
100 γρ. καρυδόψιχα
125 γρ. ζάχαρη
6 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
Για την επικάλυψη
500 γρ. κουβερτούρα
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας γλυκόζη
Εκτέλεση
Ετοιμάστε το κέικ: Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και τη λευκή σοκολάτα. Βγάλτε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τα βερίκοκα (αν έχουν) και ψιλοκόψτε τα.
Τρίψτε την αμυγδαλόψιχα και την καρυδόψιχα στο πολυμίξερ.
Χτυπήστε τα ασπράδια για 4-5 λεπτά και, όταν αφρατέψουν, προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν αρκετά σφιχτή μαρέγκα.
Ρίξτε στη μαρέγκα σταδιακά την αμυγδαλόψιχα και την καρυδόψιχα, ανακατέψτε με απαλές κινήσεις και μετά ρίξτε και τις δύο σοκολάτες. Προσθέστε τα ξερά φρούτα και συνεχίστε να ανακατεύετε απαλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βουτυρώστε και αλευρώστε τη φόρμα του κέικ, αδειάστε εκεί το μείγμα και ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40 λεπτά περίπου.
Αφήστε το να κρυώσει.
Για την επικάλυψη: Κόψτε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και λιώστε τη σε μπεν μαρί μαζί με την κρέμα γάλακτος, τη γλυκόζη και το βούτυρο. Ανακατέψτε τα υλικά, να γίνουν μια βελούδινη κρέμα. Αποσύρετε από την εστία και αφήστε να κρυώσει ελαφρά.
Καλύψτε το κέικ και διατηρήστε το στο ψυγείο.
Tip
Αφήστε το κέικ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 15 λεπτά τουλάχιστον πριν το σερβίρετε.