Υλικά
Υλικά για 6 πιτάκια
1 αυγό
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν
1 κούπα γάλα
8 κουταλιές της σούπας καρύδα τριμμένη αποξηραμένη
20 γρ. βούτυρο
1 ρόδι
Εκτέλεση
Σπας το αυγό σε μπολ και προσθέτεις το αλεύρι, το βούτυρο, το γάλα και μια πρέζα αλάτι.
Ανακατεύεις και προσθέτεις την καρύδα και αφήνεις το μείγμα να ξεκουραστεί.
Στο μεταξύ, κόβεις το ρόδι στη μέση και βγάζεις τα σπόρια. Τα ρίχνεις σε μπολ με νερό για να φύγουν τυχόν άσπρες φλούδες.
Ζεσταίνεις τηγάνι αντικολλητικό και ρίχνεις το μισό βούτυρο, προσθέτεις το μείγμα, κουταλιά – κουταλιά και το γυρίζεις με σπάτουλα μόλις πετάξει φουσκάλες.
Πασπαλίζεις τα πιτάκια με ρόδι ή και με στραγγιστό γιαούρτι.