Υλικά
1 βιτάμ
2 κούπες καρύδια χοντροκομμένα
8 αυγά, χωρισμένα
2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βιτάμ με τη μία κούπα ζάχαρη, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και τους 8 κρόκους,συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσατη μία κούπα ζάχαρη και ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ ελαφρά.
Ρίχνουμε αργά-αργά τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι.
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα καρύδια, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και τα ανακατεύουμε με το χέρι μας ώστε να αλευρωθούν καλά.
Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μία μεγάλη φόρμα κέικ.
Ρίχνουμε μέσα στη φόρμα το μείγμα, και από πάνω προσθέτουμε τα καρύδια.
Ψήνουμε το κέικ στους 175 βαθμούς, για 45 περίπου λεπτά.