Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
10 κουταλιές σιμιγδάλι χοντρό
1 λίτρο γάλα
2 αυγά
8 κουταλιές ζάχαρη
2 βανίλιες
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
ελαιόλαδο
Για το πασπάλισμα:
ζάχαρη άχνη
κανέλα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα .
Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύουμε πολύ γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθούν και λίγο μοσχοκάρυδο.
Απλώνουμε το φύλλο κρούστας και το κόβουμε σε μακριές λωρίδες.
Στην άκρη μιας λωρίδας βάζουμε με ένα κουταλάκι κρέμα και αρχίζουμε να τυλίγουμε τριγωνικά όπως ακριβώς κάνουμε με τα τυροπιτάκια.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.