Υλικά
1 1/2 κούπα αλεύρι
2 1/2 κούπες γάλα
1/3 του πακέτου βούτυρο
1 1/2 κούπες ζάχαρη
2 κουταλιές κουκουνάρι
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε και τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα το αλεύρι. Προσοχή να μην σκουρύνει πολύ.
Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα έχουμε ζεστάνει το γάλα και έχουμε διαλύσει μέσα τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και μόλις βράσει το ρίχνουμε πολύ προσεκτικά στην κατσαρόλα με το αλεύρι ανακατεύοντας προσέχοντας να μην καούμε.
Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το γάλα και να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και καπακώνουμε την κατσαρόλα αφήνοντάς την για 5-10 λεπτά.
Τον στρώνουμε σε φόρμα ή φτιάχνουμε οβάλ μπαλάκια με τη βοήθεια δύο κουταλιών και σερβίρουμε.