Υλικά
6 κυδώνια κομπόστα ή ψημένα
λίγο ζουμάκι από τα κυδώνια
20-24 φέτες ψωμί του τοστ
1 1/2 κούπα ζάχαρη περίπου
750 ml γάλα φρέσκο
8 αυγά
κανέλα
λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί.
Στρώνουμε τις μισές φέτες του ψωμιού πάνω στο βούτυρο. Χρησιμοποιούμε και λίγο ψωμί για να "κλείσουμε" τα κενά που δημιουργήθηκαν.
Κόβουμε πάνω τους σε κομματάκια τα κυδώνια, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και την κανέλα και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα.
Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το ζουμάκι από τα κυδώνια πάνω στις φέτες του ψωμιού και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Κατόπιν ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα των αυγών ώστε να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και ζάχαρη και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.
Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια κόβουμε.