Υλικά
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
5 αυγά
3 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. κανέλα
λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμά ή 1 κουβερτούρα λιωμένη
για γλάσο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Κατόπιν προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινισμένο.
Τέλος προσθέτουμε το κρασί, το κακάο και τη κανέλα.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.