Υλικά
1 φλιτζ. αλεύρι
5 αυγά
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. γαρίφαλο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 1/2 φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα
Για το σιρόπι:
2 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε τα αυγά με τηζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο μείγμα και αφού ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε το αλεύρι, τη φρυγανιά το μπέικιν, τα καρύδια και τη βανίλια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Αφού κρυώσει καλά, σιροπιάζουμε και αφήνουμε να απορροφηθεί το σιρόπι, για 4-5 ώρες. Μην το κόψετε νωρίτερα.