Follow us

Ρεβανί Λαδένιο

Η συνταγή για παραδοσιακό λαδένιο ρεβανί.

ΡΕΒΑΝΙ ΛΑΔΕΝΙΟ

Υλικά

500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 κιλό ζάχαρη

350 γρ. λάδι

1 λίτρο νερό

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού (από 3 πορτοκάλια

και 1 λεμόνι)

1 πορτοκάλι το ξύσμα

1 λεμόνι το ξύσμα

2 βανίλιες

1 κ.σ. κονιάκ

5 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το κονιάκ και τις βανίλιες.

Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε όλο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια για να μη σβολιάσει και να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλωμένη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει μόνο του από την κουτάλα.

Ρίχνουμε σε ταψί (30x24) και χαράζουμε σε ρόμβους.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να πάρει χρώμα.

Μόλις βγει από το φούρνο, ζεστό όπως είναι πασπαλίζουμε με κανελο-ζάχαρη (που έχουμε αναμείξει σε μπολ).

Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.