Υλικά
500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κιλό ζάχαρη
350 γρ. λάδι
1 λίτρο νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού (από 3 πορτοκάλια
και 1 λεμόνι)
1 πορτοκάλι το ξύσμα
1 λεμόνι το ξύσμα
2 βανίλιες
1 κ.σ. κονιάκ
5 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το κονιάκ και τις βανίλιες.
Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε όλο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια για να μη σβολιάσει και να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλωμένη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει μόνο του από την κουτάλα.
Ρίχνουμε σε ταψί (30x24) και χαράζουμε σε ρόμβους.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να πάρει χρώμα.
Μόλις βγει από το φούρνο, ζεστό όπως είναι πασπαλίζουμε με κανελο-ζάχαρη (που έχουμε αναμείξει σε μπολ).
Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια.