Υλικά
1/2 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κουτί κρέμα ρυζάλευρο βανίλια
2 και 1/2 ποτήρια γάλα
αρκετό λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
Για το σιρόπι:
3/4 του νεροπότηρου νερό
1 και 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
1 ροδέλα λεμόνι
κανέλα προαιρετικά
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε από τη μία μεριά να προεξέχει περισσότερο και το βουτυρώνουμε πολύ καλά.
Το φύλλο που προεξέχει το διπλώνουμε στον πάτο του ταψιού ώστε να καλύψει τη μισή επιφάνεια του ταψιού.
Συνεχίζουμε με το επόμενο φύλλο αφήνοντας την αντίθετη πλευρά να προεξέχει και βουτυρώνουμε και διπλώνουμε όπως πριν.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας στο σύνολο περίπου 4-5 φύλλα.
Έπειτα σε 1 μπολ ρίχνουμε την κρέμα ρυζάλευρο με τη ζάχαρη και το γάλα μας και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μία σφιχτή κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα μας στο ταψί και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια φέρνουμε πάνω στην κρέμα τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψί και την σκεπάζουμε βουτυρώνοντας πάντα.
Έπειτα τοποθετούμε άλλα 2 φύλλα βουτυρωμένα από πάνω.
Με την αντίθετη μεριά ενός μαχαιριού κόβουμε το φύλλο που προεξέχει από το ταψί μας και μετά χώνουμε τις άκρες που μείνανε, μέσα στο ταψί.
Χαράζουμε πολύ ελαφρά, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για όσο πάρει.
Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι μας.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη φέτα λεμονιού και βράζουμε το σιρόπι για περίπου 5 λεπτά.
Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι το κρύο γλυκό και έτοιμο.