Υλικά
3/4 φλιτζ. μαργαρίνη
1/4 φλιτζ. λάδι
1 φλιτζ. ζάχαρη
3/4 φλιτζ. γιαούρτι
1/4 φλιτζ. γάλα εβαπορέ
5 αυγά
3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
2 λεμόνια (από 1 1/2 λεμόνι το ξύσμα και από το άλλο μισό τη φλούδα για το σιρόπι)
Για το σιρόπι:
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
φλούδα από μισό λεμόνι
Για το γαρνίρισμα:
αμυγαλόψυχα ή ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βράζοντας τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαργαρίνη, το λάδι, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το γάλα, τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα και τέλος τη βανίλια.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σκάλα.
Αφού ψηθεί, τρυπάμε το κέικ σε αρκετά σημεία και το σιροπιάζουμε.
Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε.