Υλικά
550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
200 ml γάλα χλιαρό(3/4 της κούπας περίπου)
3 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
1/2 κούπα ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με το γάντζο ζυμώματος για 6-7 λεπτά μέχρι να μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα. Η ζύμη θα είναι λίγο υγρή.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και βουτάμε και τα χέρια μας στο αλεύρι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει λεία, αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια.
Βουτυρώνουμε ή αλευρώνουμε ένα μπολ και τοποθετούμε τη ζύμη μέσα σε αυτό.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 με 1 1/1 ώρα περίπου.
Αφού φουσκώσει η ζύμη την αδειάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και με ένα χοντρό πλάστη την ανοίγουμε σε τετράγωνο φύλλο πάχους 2 εκ.
Τυλίγουμε σε ρολό.
Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε σε φέτες 2-3 εκ περίπου σαν να κόβαμε ψωμί.
Στριμώχνουμε όλα τα ρολάκια στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25- 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.