Follow us

Ρολάκια με Φιστίκι

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα ρολάκια με φιστίκι.

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ

Υλικά

500 γρ. φύλλο Βηρυτού

250 γρ. βούτυρο γάλακτος

Για τη γέμιση:

4 φλιτζ. αμύγδαλα

1 1/2 φλιτζ. φιστίκια αράπικα

1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 1/2 κ.σ. κανέλα

1 κ.σ. μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο

Για το σιρόπι:

500 γρ. ζάχαρη

500 γρ. νερό

λίγο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο και τα χοντροκόβουμε. Καθαρίζουμε τα φιστίκια και τα χοντροκόβουμε και αυτά.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Λιώνουμε το βούτυρο.

Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε στα τέσσερα.

Αλείφουμε βούτυρο το κάθε κομμάτι φύλλου και βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά γέμιση στην άκρη.

Το τυλίγουμε σε ρολό. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ.

Τα αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη μεσαία θέση για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά και το ρίχνουμε καυτό επάνω στα στριφτάρια. Όσο πιο πολύ τα αφήνουμε τόσο πιο πολύ τραβάνε.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.