Υλικά
225 γρ. ρύζι
750 ml γάλα
200 γρ. μέλι
60 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
30 γρ. βούτυρο
1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες
1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
2 αυγά
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το λεμόνι και κόβουμε 3 κομμάτια από τη φλούδα του σε μακρόστενες λωρίδες. Στη συνέχεια το στύβουμε για να πάρουμε το χυμό του.
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα τις λωρίδες της φλούδας, το χυμό, το ρύζι,το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μην "πιάσει" το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το μέλι να ζεσταθεί, ρίχνουμε τις σταφίδες, τα φουντούκια, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών και τους ρίχνουμε και αυτούς στο μείγμα με το μέλι.
Ανακατεύουμε καλά, αφαιρούμε τις φλούδες του λεμονιού και ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα με το μέλι και τους κρόκους.
Ανακατεύουμε ώσπου να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και τη στρώνουμε πάνω από το μείγμα στο ταψί. Βάζουμε το γλυκό να ψηθεί στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία, για 20-25 λεπτά περίπου.
Μόλις τo γλυκό κρυώσει, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρουμε.