Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
1 γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σπορέλαιο
3 βανίλιες
1 μπέικιν
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ με λίγο σπορέλαιο, σουρώνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο ταψί.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα μέχρι να ενωθούν και περιχύνουμε τα φύλλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.