Υλικά
500 γραμ. αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
75 γραμ. ζάχαρη
βανίλια
αλάτι
75 γραμ. λιωμένο βούτυρο
2 αυγά
250 ml χλιαρό γάλα
75 γραμ. βούτυρο
150 γραμ. ζάχαρη
150 γραμ. γιαούρτι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και το αναμειγνύουμε με τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και το γάλα και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά για 5 λεπτά.
Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος τόσο όσο να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ξαναζυμώνουμε πάλι για άλλα 5 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και απλώνουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
Απλώνουμε εδώ κι εκεί επάνω στη ζύμη το βούτυρο, σε κομματάκια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος ώσπου να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αλείφουμε με το γιαούρτι και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.