Υλικά
3/4 φλιτζανιού σπορέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρότο τριμμένο
1 φλιτζάνι μήλο τριμμένο
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν, κάνουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη το καρότο, το μήλο, το ξύσμα και την καρυδόψυχα.
Στο τέλος διαλύουμε τη σόδα στο χυμό λεμονιού και την ρίχνουμε και αυτή.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα βάζουμε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Όταν κρυώσει το βγάζουμε από τη φόρμα και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή σαντιγί και τριμμένο καρότο.