Υλικά
χυμός 6 μεγάλων πορτοκαλιών
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σταφίδες ξανθές
1 κούπα καρύδια κοπανισμένα ή ψιλοκομμένα
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 κ.γ. κανέλα (σκόνη)
1 κ.γ. γαρίφαλο (σκόνη)
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
750 γρ. φαρίνα
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό των πορτοκαλιών και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κατόπιν ρίχνουμε το ελαιόλαδο,την κανέλα,το γαρίφαλο,τα καρύδια και το ξύσμα.
Στη συνέχεια διαλύουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ και προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά που έχουμε ήδη στο μπολ και ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταφίδες και ξανά-ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.