Follow us

Αμυγδαλόπιτα από το Αϊβαλί

Η συνταγή για την παραδοσιακή αμυγδαλόπιτα από το Αϊβαλί.

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΑΪΒΑΛΙ

Υλικά

1/2 κιλό βούτυρο

10 αυγά

700 γρ. ζάχαρη

400 γρ. αμύγδαλα

800 γρ. σιμιγδάλι

Για το σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους, να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα και τέλος τα αμύγδαλα χοντροαλεσμένα, συνεχίζοντας το χτύπημα και μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και χαράζουμε σε κομμάτια.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και περιχύνουμε όπως είναι καυτό το κρύο γλυκό.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το ταψί και το αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι.

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγα αμύγδαλα το γλυκό, πριν το ψήσουμε.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.