Υλικά
3 λίτρα γάλα
24 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
24 κουταλιές ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο φρέσκο
λίγη ζάχαρη ακόμη
κανέλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και τότε προσθέτουμε και διαλύουμε ανακατεύοντας τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε λίγο λίγο και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι η κρέμα μας να δέσει.
Σε ένα μεγάλο ταψί λιώνουμε το βούτυρο.
Αποσύρουμε την κρέμα μας από τη φωτιά και τη ρίχνουμε λίγη λίγη σε μια στρώση πάνω στο λιωμένο βούτυρο, μέσα στο ταψί.
Την απλώνουμε ομοιόμορφα και την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, την αφήνουμε να σταθεί για λίγο και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Εάν επιθυμούμε μπορούμε να την πασπαλίσουμε και με λίγη κανέλα.