Υλικά
1η παραλλαγή:
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα 1 λεμονιού, αν είναι δυνατόν βιολογικού
1/4 κούπας χυμό λεμονιού ή ανάλογα τα γούστα σας
μπανάνες σε φετάκια ή μπισκότο στη βάση
2η παραλλαγή:
1 κουτί ζαχαρούχο
ξύσμα 2 πορτοκαλιών ή και λιγότερο
χυμός 1 πορτοκαλιού
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
μπανάνα σε φέτες
τριμμένη σοκολάτα ή μπισκότα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα και μετά προσθέτουμε το γιαούρτι.
Ακολούθως το χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στο τέλος βάζουμε το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
Η κρέμα πρέπει να έχει πήξει.
Σερβίρουμε σε μπολάκια ρίχνοντας στη βάση μπισκότο ή φρούτα, κυρίως μπανάνες.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Το στολίζουμε ανάλογα με τα γούστα μας, με σοκολάτα, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, ξύσμα από το φρούτο που βάλαμε μέσα κ.ά.