Υλικά
Για την τάρτα:
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά
500 γρ. αλεύρι
Για την γέμιση γιαούρτι:
250 γρ. γιαούρτι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
70 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
15 γρ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
Εκτέλεση
Για την τάρτα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνει μια ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους μισού εκατοστού με πλάστη, τη τοποθετούμε στη βάση της τάρτας και την ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Για τη γέμιση γιαούρτι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Όταν η τάρτα είναι έτοιμη τη ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε μέσα της τη γέμιση γιαουρτιού μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.