Υλικά
660 γρ. αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
400 γρ. ζάχαρη
375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
4 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
160 ml λάδι
110 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα αχλάδια (αφού τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια) μαζί με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε έτσι για 1 ώρα.
Χτυπάμε τα ασπράδια να αφρίσουν και προσθέτουμε το λάδι, τα καρύδια και τα αχλάδια.
Ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο, τη κανέλα και το γαρίφαλο.
Προσθέτουμε στο μπολ με τα; αχλάδια το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε και πάλι απλώς να αναμείξουμε τα υλικά.
Ψήνουμε σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (με τρύπα στο κέντρο), σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C για 70 λεπτά.