Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
250 γρ. γιαούρτι
ξύσμα και χυμός 1 πορτοκαλιού
ξύσμα 1 λεμονιού
1 πακέτο «σταγόνες» σοκολάτα υγείας
3/4 φλιτζ. τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
1 ποτηράκι κρασιού λικέρ βύσσινο (χλιαρό) ή γλυκό
1 φλιτζ. τσαγιού μήλο (τριμμένο από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη)
1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Αλείφουμε το ταψί με λίγο από το βούτυρο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Περιχύνουμε τις σταφίδες με το ζεστό λικέρ και τις αφήνουμε να μουλιάσουν.
Ρίχνουμε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το άρωμα βανίλιας, την κανέλα, το γαρίφαλο και τα ξύσματα.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι, το μήλο και το χυμό πορτοκαλιού.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν.
Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τις σταφίδες, τη σοκολάτα και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε στρογγυλό ταψί και ψήνουμε την πίτα μας στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά περίπου.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε την πίτα να κρυώσει καλά.