Follow us

Γεμιστά Γλυκάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο εύκολα και νόστιμα γεμιστά γλυκάκια.

ΓΕΜΙΣΤΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ

Υλικά

500-700 γρ. αλεύρι

40 γρ. νωπή μαγιά

250 γρ. γάλα

80 γρ. μαργαρίνη (2 1/2 κ.σ.)

3 κ.σ. ζάχαρη

2 αυγά

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά,(τη μαργαρίνη λιωμένη, προσοχή να μην καεί) και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη.

Πλάθουμε σ ένα μεγάλο μπαστούνι και αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει. Στη συνέχεια κόβουμε με το μαχαίρι φετούλες, τις κάνουμε μπαλάκια (μέγεθος μανταρινιού) και τις αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα(κατά προτίμηση ελαφρώς αλευρωμένη).

Αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν τα μπαλάκια. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και τα ρίχνουμε μέσα για λίγα λεπτά.

Αφού τα βγάλουμε,τα αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά σε απορροφητικό χαρτί.

Τέλος, τους ανοίγουμε μια μικρή τρύπα με μαχαίρι στα πλάγια και γεμίζουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή κρυσταλλική.

Επίσης...

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Περισσότερα από

Γλυκά

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.