Υλικά
1 κούπα ρύζι τύπου Καρολίνα
2 κούπες νερό
2 κούπες γάλα
2 1/2-3 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε το ρύζι με κρύο νερό (1-2 φορές).
Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις 2 κούπες νερό και βάζουμε στη χαμηλή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε το ρύζι.
Μόλις απορροφήσει το περισσότερο νερό, προσθέτουμε τις 2 κούπες γάλα (ελαφρώς ζεστό).
Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε που και που μην μας καεί από κάτω.
Σε περίπου 10-15 λεπτά είναι έτοιμο. Το ρυζόγαλο αυτό τρώγεται ζεστό.
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη κανέλα.