Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνα ρύζι για ρυζόγαλο
1 κρόκο από αυγό
ζάχαρη 50 γρ. (αν θέλουμε και παραπάνω)
1 βανίλια
1/2 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. φράουλες
Για τα μπισκότα:
16 μπισκότα σαβαγιάρ
1 φλιτζάνα γάλα
λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Για το ρυζόγαλο: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, βάζουμε τη ζάχαρη και το ρύζι (το ξεπλένουμε) και ανακατεύουμε πάντα και προσέχουμε να μην μας κολλήσει.
Ρίχνουμε και τον κρόκο από το αυγό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για κάμποση ώρα.
Το βάζουμε στη άκρη να κρυώσει για λίγο.
Πλένουνε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε μέσα μια κουταλιά άχνη, τις ανακατεύουμε καλά να τραβήξουν τη ζάχαρη.
Για τα σαβαγιάρ: Ένα μεγάλο φλ. τσ. γάλα, ζεστό που το ανακατεύουμε μαζί με την κανέλα.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο πιρέξ.
Βάζουμε το μισό ρυζόγαλο επάνω και βάζουμε τη στρώση από τη φράουλα και από πάνω το υπόλοιπο ρυζόγαλο.
Στολίζουμε με φράουλες.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Όταν το βγάλουμε το πασπαλίζουμε με τη κανέλα και λίγη ζάχαρη.