Υλικά
1 κούπα φράουλες ψιλοκομμένες
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κούπα ζάχαρη
λίγο αλάτι
1/4 κ.γ. σόδα
1 βανίλια
2/3 κούπας γιαούρτι
3 κ.σ. σπορέλαιο
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά: αλεύρι, ζάχαρη, βανίλια, σόδα, αλάτι.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το μείγμα των υγρών: γιαούρτι, λάδι, αυγό.
Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε το μείγμα με κουτάλι ίσα να βραχεί το αλεύρι.
Ρίχνουμε και τις φράουλες ανακατεύοντας.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 φορμάκια, αφού βουτυρώσουμε και ζαχαρώσουμε ελαφρά τη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
Τα σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη ή μαρμελάδα φράουλα.