Υλικά
350 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
3 φρυγανιές κοπανισμένες
300 γρ. ζάχαρη
8 αυγά
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν
ξύσμα ενός λεμονιού
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
αλάτι
Για το σιρόπι:
350 γρ. ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Διαλύουμε το μπέικιν στο κονιάκ, το προσθέτουμε στο μείγμα μας και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές και το ξύσμα του λεμονιού.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα με έλασμα, ρίχνουμε το γλυκό μας και ψήνουμε (μόνο από κάτω ο φούρνος) στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
Σιρόπι: Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι μας και προσθέτουμε το λεμόνι.