Υλικά
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 1/2 κεσεδάκι φαρίνα
1 1/2 κεσεδάκι ζάχαρη
1 κεσεδάκι μαργαρίνη
1 1/2 κεσεδάκι χοντροκομμένα καρύδια
5 αυγά
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
λίγο κανελογαρίφαλο
Για το σιρόπι
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 1/4 ποτήρι νερό
φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώνει.
Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια και τα χτυπάμε περίπου 5-7 λεπτά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα περίπου.
Περιχύνουμε τη ζεστή καρυδόπιτα με το χλιαρό σιρόπι.