Υλικά
8 φύλλα κρούστας για γλυκά
5 κουταλιές βούτυρο και επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων
2 βανίλιες
1 1/2 φλ. ζάχαρη
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
6 αυγά
1 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
1 φλ. σταφίδες ξανθές
5 φλ. γάλα φρέσκο
4 κουταλιές άχνη κοσκινισμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μπολ χτυπάμε τα 4 αυγά και τη ζάχαρη με τη βανίλια να αφρατέψουν.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι και το μείγμα των αυγών. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς να πήξει η κρέμα.
Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο και τις σταφίδες. Βουτυρώνουμε καλά μια βαθιά στρογγυλή φόρμα για τάρτες.
Στρώνουμε 6 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα ένα. Απλώνουμε την κρέμα και την στρώνουμε ομοιόμορφα με σπάτουλα.
Διπλώνουμε στην κρέμα τα φυλλαράκια που προεξέχουν, ομοιόμορφα τριγύρω. Σουρώνουμε τα υπόλοιπα 2 φύλλα με τα χέρια, να κάνουν κοιλώματα. Τα απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας να καλυφθεί όλη.
Τα βουτυρώνουμε καλά και ψήνουμε για 20’. Όσο ψήνεται χτυπάμε με σύρμα τα υπόλοιπα 2 αυγά με τη μαύρη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Βγάζουμε την πίτα και περιχύνουμε προσεκτικά τα φύλλα.
Ψήνουμε για άλλα 25’ να ροδίσει. Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την άχνη.