Follow us

Μπακλαβογαλατόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την υπέροχη μπακλαβογαλατόπιτα.

ΜΠΑΚΛΑΒΟΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

Υλικά

6 φύλλα κρούστας

1/2 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη

1/2 φλ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη

3 κ.σ. σουσάμι καβουρντισμένο

1/2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη

1 πρέζα γαρίφαλο σε σκόνη

1/2 φλ. μαργαρίνη

Για την κρέμα:

6 φλ. γάλα

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

4 αυγά

2 κ.σ. μαργαρίνη

1/2 φλ. ζάχαρη

Για την κρούστα:

4 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1/2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη

1 αυγό

1/2 φλ. γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη.

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά το σιμιγδάλι ενώ ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει η κρέμα.

Μόλις η κρέμα δέσει την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κρέμα. Σε ένα μπολ ενώνουμε την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψιχα, το σουσάμι, την κανέλα, το γαρίφαλο.

Βουτυρώνουμε ένα 32άρι ταψί. Στρώνουμε το φύλλο κρούστας, το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με το μίγμα μπακλαβά.

Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το μίγμα μπακλαβά.

Φροντίζουμε τα φύλλα κρούστας να εξέχουν από τα τοιχώματα του ταψιού.

Ρίχνουμε πάνω τη κρέμα κρύα και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.

Τα φύλλα που εξέχουν τα τυλίγουμε σε ρολό πάνω από τη γέμιση. Χτυπάμε ένα αυγό με το γάλα εβαπορέ και το ρίχνουμε πάνω στη κρέμα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη καστανή και κανέλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.