Follow us

Σάμαλι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο παραδοσιακό σάμαλι.

ΣΑΜΑΛΙ

Υλικά

1 ½ φλιτζ. ζάχαρη

2 κ.γ. σόδα

1 φλιτζ. νερό

500 γρ. σιμιγδάλι (χοντρό)

3 κεσεδάκια γιαούρτι

ξύσμα από μισό λεμόνι και πορτοκάλι

1 βανίλια

Για το σιρόπι:

4 φλιτζ. νερό

4 φλιτζ. ζάχαρη

φλούδα από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας το νερό, τη σόδα, το ξύσμα, τη βανίλια και το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε για 2 λεπτά με σύρμα, βουτυρώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε το γλυκό μας και ψήνουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά.

Όταν σιροπιάσουμε το γλυκό μας, θα πρέπει το σιρόπι να είναι ζεστό και το γλυκό χλιαρό.

Αν θέλουμε, μπορούμε να το πασπαλίσουμε με χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.