Υλικά
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
1 φακελάκι μπέικιν
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουτ. γαρίφαλο
1 βανίλια
Για το σιρόπι:
2 ½ κούπες νερό
2 ½ κούπες ζάχαρη
χυμό από 1/2 λεμόνι
3-4 κουταλιές κονιάκ
Για την κρέμα:
2 φακελάκια κρέμα στιγμής
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο (περίπου 15 λεπτά).
Σε ένα μπολάκι έχουμε ανακατέψει τη φρυγανιά την τριμμένη, το μπέικιν, τη βανίλια και τα μπαχαρικά μας.
Αρχίζουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας με ένα κουτάλι προσεκτικά (μη μας ξεφουσκώσει η ζύμη).
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρύδια πάλι σε μικρές ποσότητες και ανακατεύοντας.
Αφού έχει ανακατευτεί καλά το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 28 εκ. και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Όσο ψήνεται ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού.
Τα αφήνουμε να βράσουν 8 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Όταν ψηθεί το γλυκό μας, ρίχνουμε το κονιάκ στο σιρόπι ανακατεύουμε καλά και σιροπιάζουμε το γλυκό.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το γυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε την κρέμα (όπως λέει πάνω στο φακελάκι). Μπορούμε να πασπαλίσουμε και με τριμμένο καρυδάκι.