Υλικά
ξύσμα από 2 λεμόνια
χυμό απο 1 λεμόνι
2 βανίλιες
2 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. τριμμένο μπισκότο
150 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη πολύ καλά, να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, το μπέικιν, το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια.
Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ, ρίχνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Με τον ίδιο τρόπο και πάντα με την κουτάλα ρίχνουμε και τη φαρίνα.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα μας, αδειάζουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε στους 180 για 35-40 λεπτά.