Follow us

Γρήγορο και Νόστιμο Παγωτό

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και γρήγορο παγωτό.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΠΑΓΩΤΟ

Υλικά

1 κουτί φυτική σαντιγί (morfat)

1 ζαχαρούχο γάλα

2 βανίλιες

καραμελωμένα αμύγδαλα

φρουτάκια γλασέ

κακάο ή κουβερτούρα για σοκολατένιο παγωτό

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα να χτυπάει το μόρφατ και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ρίχνουμε τις βανίλιες.

Αφήνουμε να χτυπηθεί στη δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι το μίγμα να κάνει κυματάκια (αν βάλουμε σοκολάτα ρίχνουμε σε αυτή τη φάση το κακάο να ενσωματωθεί).

Εν τω μεταξύ περνάμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα από το μούλτι να τεμαχιστούν.

Αδειάζουμε σε ένα δοχείο με καπάκι ανακατεύουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο βάλουμε και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά. Δε χρειάζεται να το χτυπήσουμε στο ενδιάμεσο.

Για να καραμελώσετε ξηρούς καρπούς βάζετε στο τηγανάκι λίγο καλαμποκέλαιο και ρίχνετε τα αμύγδαλα ολόκληρα με 1-2 κουτ. της σούπας ζάχαρη.

Τα ανακατεύετε να μην καούν μέχρι να καραμελώσουν και τα αραδιάζετε σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν.

Επίσης...

Εσύ το ξέρεις το semifreddo;

Ιταλική συνταγή, "μισοπαγωμένη", κάτι ανάμεσα σε παγωτό και πλούσια κρέμα: αυτό είναι το semifreddo κι εμείς σου δίνουμε προτάσεις για να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Περισσότερα από

Γλυκά

Απόλαυση στο κουτάλι: 4 σπιτικές συνταγές για παγωτό (και vegan!)

Το παγωτό είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση - κι όταν το φτιάχνεις στο σπίτι, γίνεται ακόμα πιο γευστικό και υγιεινό.

Παγωτό Κεράσι

Ένα από τα ωραιότερα παγωτά, που σκίζει τόσο σε χρώμα όσο και σε άρωμα.

Παγωτό Γιαούρτι με Κεράσι

Η ελαφριά ξινάδα του παγωμένου γιαουρτιού ταιριάζει περισσότερο από όλες τις γεύσεις παγωτού με τα φρούτα και κυρίως τα κόκκινα.

Παγωτό Γιαούρτι-Σοκολάτα με Φράουλες

Ένα υπέροχο, ελαφρύ και καθόλου λιγωτικό παγωτό. Και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Παγωτό σε Τούρτα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο παγωτό σε τούρτα.

Παγωτό Σοκολάτα Αφράτο με Cookies

Πώς θα φτιάξετε το πιο αφράτο παγωτό σοκολάτα με cookies.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Παγωτό Σάντουιτς με Μπισκότα

Η συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό σάντουιτς με μπισκότα.