Υλικά
1 κιλό καρότα
1 κιλό ζάχαρη
1/2 ποτήρι μέλι
2-3 κουταλιές χυμό λεμόνι
2 βανίλιες
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό ή αν θέλετε, το ζουμί από τα καρότα και τα βράζουμε για 5’ λεπτά να μαραθεί λίγο το καρότο.
Μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μέλι και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Στο τέλος, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και το χυμό του λεμονιού.