Υλικά
1.300 γρ. ντοματάκια
1.300 γρ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
λίγη μαστίχα
ανάλογα φουντούκια
αστεροειδή γλυκάνισο
Εκτέλεση
Διαλέγουμε ντοματάκια μικρά χωρίς σπόρους κατάλληλα για, γλυκό.
Τα ζεματάμε σε βραστό νερό (τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει επί 1 λεπτό), τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε.
Αραδιάζουμε τα ντοματάκια σε πιατέλα κατά σειρές και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε να μείνουν έτσι επί 24 ώρες. Τότε μαζεύουμε το νερό, που άφησαν τα ντοματάκια και βρέχουμε μ` αυτό τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ακόμη ένα φλιτζ. νερό και βράζουμε επί 15 λεπτά. Μπήγουμε σε κάθε ντοματάκι ένα φουντούκι ή αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και τα ρίχνουμε στο σιρόπι να βράσουν 2-3 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να μείνει μέχρι την επομένη.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε να δέσει το γλυκό καλά.
Ρίχνουμε τη μαστίχα και το γλυκάνισο, αφήνουμε να μισοκρυώσει και γεμίζουμε τα βάζα.
Σημ.: Η ζάχαρη που θα πασπαλίσουμε τα ντοματάκια, δεν θα είναι από τα 1.300 γρ. που υπολογίζεται ξεχωριστά.