Υλικά
1 κιλό αγκιναρούλες
1/2 κιλό ζάχαρη
3 κουταλιές μέλι
1 ποτήρι νερό
1/2 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα
2 βανίλιες
γαρίφαλα όσα και οι αγκιναρούλες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και αφήνουμε λίγα από τα τρυφερά φύλλα της καρδιάς.
Τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι, για να μη μαυρίσουν.
Σε κατσαρόλα τις τοποθετούμε μια μια, αφού βάλουμε στην καρδούλα τους 1-2 αμύγδαλα και καρφώσουμε στο πλάι από ένα γαριφαλάκι.
Βάζουμε νερό και τις βράζουμε τόσο, όσο, (μας φτάνει για να μπορέσουμε να τις αποβράσουμε" στο σιρόπι).
Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε κατόπιν την ζάχαρη, το μέλι, τα αμύγδαλα που περίσσεψαν, ανακατεύουμε με την κουτάλα για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε προσεκτικά τις αγκιναρούλες μας και δένουμε το σιρόπι μας.
Πριν δέσει, στο ενδιάμεσο ρίχνουμε τις βανίλιες και αφού δέσει, το χυμό λεμονιού. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε σε γυάλινα βάζα.
Σημ.: Για όσες είναι αρχάριες στο δέσιμο του σιροπιού. Είναι έτοιμο, όταν πάρουμε ελάχιστο σιρόπι από την κατσαρόλα μας, με ένα κουταλάκι το γυρίσουμε σε ένα πιατάκι και πέφτει κόμπος κόμπος, χωρίς να απλώνει.