Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ, το ένα με γεύση βανίλια, το άλλο με σοκολάτα (ή όποιο μπισκότο θέλουμε)
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κονσέρβα ζελέ βύσσινο (με τα ολόκληρα βύσσινα)
1 φλιτζ. κατεψυγμένα φρούτα του δάσους (αλλά και οποιοδήποτε φρέσκο ή αποξηραμένο φρούτο, ψιλοκομμένο)
1 φλιτζ. καβουρδισμένο και χοντροσπασμένο αμύγδαλο (ή όποιον ξηρό καρπό προτιμάμε ή και κανέναν)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα.
Προσθέτουμε τα φρούτα του δάσους και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε απαλά.
Παίρνουμε ένα οποιοδήποτε στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 25 εκατοστά. Κόβουμε χαρτί ψησίματος, το βρέχουμε, το στύβουμε, το τσαλακώνουμε για να εφαρμόσει εύκολα και ντύνουμε το ταψάκι, μαζί με τα τοιχώματα.
Μεταφέρουμε το μίγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια, το καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει για 5-6 ώρες.
Ξεφορμάρουμε σε στρογγυλή πιατέλα και καλύπτουμε την επιφάνεια με το ζελέ βύσσινο.
Tip
Για την επιφάνεια, μπορούμε να κάνουμε ένα μίγμα από οποιαδήποτε μαρμελάδα με γλυκό του κουταλιού.