Υλικά
12 φέτες κέικ βανίλιας
2 αβγά
1 φλιτζ. γάλα
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γλ. μίγμα από κανέλα και γαρίφαλο
4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος για το τηγάνισμα
4 κ.σ. μαρμελάδα ροδάκινο (ή όποια έχουμε στο ψυγείο)
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε το κέικ σε φέτες στο πάχος μιας μέτριας φέτας ψωμιού.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με το γάλα, το μίγμα μπαχαρικών και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το αφήνουμε να κάψει, προσέχοντας να μη μαυρίσει.
Βουτάμε την κάθε φέτα του κέικ στο μίγμα, τη στραγγίζουμε και την τηγανίζουμε για 2' από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε ανά δύο τις φέτες σε πιατέλα, με μαρμελάδα στο ενδιάμεσο, και από πάνω αχνίζουμε με τη ζάχαρη.
Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και με κάθε φέτα ξεχωριστά.
Tip
Αντί για μίγμα μπαχαρικών, μπορούμε να βάλουμε ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι.