Follow us

Εύκολη Τούρτα Μόκα

Ανάλαφρη και με ένα διακριτικό άρωμα καφέ, γίνεται πανεύκολα και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο.

ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΚΑ

Υλικά

Grand Marnier ή κονιάκ για το παντεσπάνι

1 φλιτζ. αμύγδαλο τριμμένο και καβουρδισμένο

Για την κρέμα

4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη

2 βανίλιες

2 κ.σ. νεσκαφέ

Για το παντεσπάνι

4 αβγά

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. φαρίνα

1 βανίλια

3 κ.σ. γάλα

1½ κ.σ. νεσκαφέ

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το παντεσπάνι.

Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180°C για 20' περίπου, μέχρι να πάρει ένα ρόδινο χρώμα.

Στο μεταξύ, χτυπάμε τα υλικά της κρέμας στο μίξερ και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο.

Κόβουμε το παντεσπάνι εγκάρσια στα 3 και ραντίζουμε τα 3 κομμάτια με Grand Marnier.

Στην πιατέλα που θα σερβίρουμε την τούρτα βάζουμε πρώτα μια ροδέλα παντεσπάνι, από πάνω κρέμα και αμύγδαλα και συνεχίζουμε εναλλάξ με παντεσπάνι κρέμα και αμύγδαλα.

Με την κρέμα που θα μείνει θα καλύψουμε όλη την τούρτα και θα πασπαλίσουμε με το υπόλοιπο αμύγδαλο.

Βάζουμε την τούρτα για 1-2 ώρες στο ψυγείο, να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Tip

Για ένα ντεκόρ που δίνει και γεύση, παγώνουμε μια κουβερτούρα ή οποιαδήποτε σοκολάτα για ½ ώρα στην κατάψυξη και με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες τρίβουμε στρογγυλές φλούδες επάνω στην τούρτα.

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.