Υλικά
1.700 γρ. φρέσκο γάλα (αγελαδινό, κατσικίσιο ή οποιοδήποτε φυτικό)
80 γρ. κορν φλάουρ
40 γρ. τριμμένη καρύδα
50 γρ. ασπρισμένο αμύγδαλο
150 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και καρύδα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Περνάμε τα αμύγδαλα από το μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την καρύδα, το αμύγδαλο, τη ζάχαρη και το αβγό.
Σε άλλο μπολάκι διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 200 γρ. κρύο γάλα.
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό κατσαρόλι το υπόλοιπο γάλα. Μόλις ζεσταθεί και αρχίσει να αχνίζει, ρίχνουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και το μίγμα με το αβγό.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει ελαφρά το μίγμα. Δεν θέλουμε να πήξει πολύ, για να μείνει η κρέμα αφράτη και βελούδινη (μόλις κρυώσει, θα σφίξει κι άλλο).
Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει, τη συντηρούμε στο ψυγείο.
Τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με καρύδα και φιστίκι Αιγίνης (ή όποιον ξηρό καρπό προτιμάμε, αλλά και με φρέσκο ρόδι, ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα ή τριμμένη σοκολάτα).
Tip
Για περισσότερο άρωμα, προσθέτουμε και μια βανίλια. Αν δεν μας αρέσει η καρύδα, την παραλείπουμε.