Υλικά
Υλικά για 3 μπουγάτσες των 2 ατόμων
9 φύλλα κρούστας
150 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
150 γρ. λευκό αμύγδαλο
100 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
ζάχαρη άχνη και κακάο για το σερβίρισμα
Για την κρέμα
800 γρ. γάλα φρέσκο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κορν φλάουρ
3 αβγά
2 βανίλιες
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
4 μπανάνες
Εκτέλεση
Περνάμε το αμύγδαλο από το μούλτι να γίνει σκόνη.
Λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι.
Σε ένα μπολ αφρατεύουμε με το σύρμα τα αβγά μαζί με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.
Σε ένα αντικολλητικό κατά προτίμηση κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα, τις βανίλιες και την κρέμα γάλακτος. Μόλις ζεσταθούν, βάζουμε μια κουτάλα της σούπας από το ζεστό μίγμα στο μπολ με τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε μετά το μίγμα με τα αβγά στο κατσαρόλι και ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνουμε να χλιάνει. Τότε προσθέτουμε τις μπανάνες και τη 1 κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο ρηχό ταψί του φούρνου.
Ανοίγουμε στον πάγκο μας το πακέτο με τα φύλλα. Για κάθε μπουγάτσα θα χρειαστούμε 3 φύλλα.
Βουτυρώνουμε κάθε φύλλο χωριστά και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο, ζάχαρη και σοκολάτα τριμμένη.
Βάζουμε το ⅓ της κρέμας στην άκρη των 3 φύλλων, σκεπάζουμε με τα πλαϊνά και τυλίγουμε σε πακετάκι την κάθε μπουγάτσα. Τη βουτυρώνουμε με ένα πινέλο.
Βάζουμε τις μπουγάτσες στο ταψί και τις ψήνουμε για 25', μέχρι να ροδίσουν.
Τις τρώμε καυτές, πασπαλισμένες με κακάο και άχνη ζάχαρη (στο πασπάλισμα ή μέσα στην κρέμα προσθέτουμε αν θέλουμε και 1 κ.γλ. κανέλα).
Tip
Στην κρέμα μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι. Αν τη θέλουμε πιο ελαφριά, χρησιμοποιούμε γάλα και κρέμα καρύδας.