Follow us

Μπουγάτσα με Μπανάνα και Κακάο

Το παραδοσιακό ελληνικό πρωινό μοσχοβολά μπουγάτσα ή τυρόπιτα. Αλλάζοντας λίγο τη συνταγή, η κλασική μπουγάτσα πλημμυρίζει από αρώματα μπανάνας και κακάο.

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ

Υλικά

Υλικά για 3 μπουγάτσες των 2 ατόμων

9 φύλλα κρούστας

150 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

150 γρ. λευκό αμύγδαλο

100 γρ. ζάχαρη

150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

ζάχαρη άχνη και κακάο για το σερβίρισμα

Για την κρέμα

800 γρ. γάλα φρέσκο

200 γρ. κρέμα γάλακτος

150 γρ. ζάχαρη

100 γρ. κορν φλάουρ

3 αβγά

2 βανίλιες

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

4 μπανάνες

Εκτέλεση

Περνάμε το αμύγδαλο από το μούλτι να γίνει σκόνη.

Λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι.

Σε ένα μπολ αφρατεύουμε με το σύρμα τα αβγά μαζί με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.

Σε ένα αντικολλητικό κατά προτίμηση κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα, τις βανίλιες και την κρέμα γάλακτος. Μόλις ζεσταθούν, βάζουμε μια κουτάλα της σούπας από το ζεστό μίγμα στο μπολ με τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε μετά το μίγμα με τα αβγά στο κατσαρόλι και ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η κρέμα.

Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνουμε να χλιάνει. Τότε προσθέτουμε τις μπανάνες και τη 1 κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο ρηχό ταψί του φούρνου.

Ανοίγουμε στον πάγκο μας το πακέτο με τα φύλλα. Για κάθε μπουγάτσα θα χρειαστούμε 3 φύλλα.

Βουτυρώνουμε κάθε φύλλο χωριστά και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο, ζάχαρη και σοκολάτα τριμμένη.

Βάζουμε το ⅓ της κρέμας στην άκρη των 3 φύλλων, σκεπάζουμε με τα πλαϊνά και τυλίγουμε σε πακετάκι την κάθε μπουγάτσα. Τη βουτυρώνουμε με ένα πινέλο.

Βάζουμε τις μπουγάτσες στο ταψί και τις ψήνουμε για 25', μέχρι να ροδίσουν.

Τις τρώμε καυτές, πασπαλισμένες με κακάο και άχνη ζάχαρη (στο πασπάλισμα ή μέσα στην κρέμα προσθέτουμε αν θέλουμε και 1 κ.γλ. κανέλα).

Tip

Στην κρέμα μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι. Αν τη θέλουμε πιο ελαφριά, χρησιμοποιούμε γάλα και κρέμα καρύδας.

Επίσης...

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.